9/10

Har egentligen bara haft ett enda bakslag sen jag flyttade ner hit till Jönköping. Jag vet inte alls hur det kom sig men det var igår kväll. Satt vid datorn och kopplade av. Plötsligt känner jag ett djupt obehag kombinerat med någon slags avundsjuka. Ställer mig vid fönstret och ser ut över ett regnigt landskap. Känner en annorlunda form av ilska och lägger mig på rygg på sängen. Mina ögon tåras. Jag drar långsamt i mitt hår och tänker igenom.

Vrider och vänder.

Rätar ut.

En stund senare känner jag mig glad. Uppåt. Pigg.

Sätter på kaffe och väljer ett av 47 alternativ som jag kan använda kvällens sista timmar till. Valet blir Amelie från Montmartre. Fantastisk film.

Efter filmen var jag fortfarande glad. Istället för att sova chattar jag en del med Emanuel och John.

Inser att jag är så himla grym och bra. Blir riktigt partysugen.

Några timmar för sent en annars så stillsam lördagkväll.

dessa val...

Efter en riktigt trevlig kväll igår med pepparstek, öl (8 toalettbesök igår, normalt?), och palaver så kändes denna dag som en dag då jag bör göra någon nytta. Jag har diskat, plockat, och sorterat en massa filer på datorn. Till sist hamnade jag på blocket för att leta upp en lämplig cykel att införskaffa.

Hittade till sist en cykel i Husqvarna. Tog bussen till närmaste station och orienterade mig sedan sydöst för att till sist hamna vid rätt gata. (Om jag får skryta lite grann så vet jag alltid var jag har mina väderstreck). Cykeln kostade 300 kr vilket var helt okej tyckte jag.

Cykelturen hem gick bra men min kondition tog ut skilsmässa i början av decenniet. För er som har dåliga geografiska kunskaper så kan jag meddela att Husqvarna ligger 30 mil från mitt hem. Visst var jag duktig? För er med bättre koll kan jag pinsamt erkänna att det inte ens är en halvmil dit från mitt hem.

När jag rullade hem den sista biten utbröt ett åskväder. Ställde undan cykeln, gick upp till mig, drog ut en kabel, tog en dusch. Det var dock inte bara i badrummet som vatten forsade. Utanför hade en regnskur tagit vid.

Vad gör man utan el när det regnar ute? Jo, man tar upp kursboken och läser ett antal kapitel.

Resten av kvällen har jag suttit vid datorn och funderat på vilken film jag ska se.

Några timmar senare skriver jag ett inlägg på min blogg och är fortfarande lika osäker.

---

Och nej, jag har inte araknofobi. Rubriken hade ingen koppling till mig, däremot till texten.

araknofobi

Madara, Kurosawa, doujinshi, Polanski, vanilla series, Gene Kelly, Wuxia, vaizard, Revy, 007 & AV. (o.s.v.)

Jönköping 2009.

Jag är inte ensam!

Det finns fler.

inf. JLT-jihad

Snart två veckor i Jönköping.

Har redan lagt märke till väsentliga skillnader jämfört med hur saker och ting går till i Östersund. Om allt från information och lokaltrafik till infrastruktur och individer.

Min analyser får dock vänta eftersom jag måste upp tidigt och läsa en massa text på engelska.

Allvaret har bara börjat.

Abroad

När jag kom hit var jag inställd på att plugga en termin utomlands. Det lät bra.

Sedan hörde jag rykten om att (om man vill) har möjlighet till att lägga ett helt läsår utomlands. Genast började jag få visioner om två länder. Två nationer jag skulle kunna besöka.

Två olika platser.

Två olika världsdelar.

Equador och Nya Zeeland.

Sydamerika och Oceanien.

I förmiddags dog den visionen. Ryktena visade sig vara falska. Enbart de som läser International Management har möjlighet till ett helt läsår utomlands. Vid vätterns strand funderade jag länge och väl om jag snabbt ska försöka byta program.. Sedan tänkte jag efter.

Kurserna i mitt program är mer intressanta och jag har nog aldrig varit material för att vara VD på ett internationellt företag. Man kanske kan utvecklas till det tänkte jag tre sekunder innan jag insåg att det bara var den extra terminen utomlands som lockade.

Ingenting annat.

Nej, undertecknad fortsätter sin väg att gå.

Kan plugga i det ena landet och semestra i det andra.

Så får det bli!

sand is everywhere

Ikväll spelade vi 4 mot 4 i beachvolleyboll. Vi spelade bäst av 3 där varje set pågick tills det ena laget fick 15 poäng.

Resultat:

12-15
15-10
11-15

Jag var del av det förlorande laget men det var kul ändå. Väldigt jämna matcher som pågick ett bra tag eftersom man bara fick poäng om laget hade serven.

Halvvägs in i spelet gjorde det riktigt ont i bröstet på vänstra sidan. Tror inte det hade något med hjärtat att göra men kändes som jag skulle slockna för gott. Som tur var gick det över efter en stund.

Imorgon ska jag gå på stan med Emanuel och Micke för att fixa några ärenden, som kåravgift och andra saker som vi studenter förväntas fixa numera.

throatburn

Efter att ha undvikit kaffe i över en vecka nu har min återkommande halsbränna uteblivit.

Varför tänkte jag inte på att gulaschsoppa också är starkt för magen?

Fan!

The throatburn has returned!

Crescendo

Har precis tillbringat drygt fyra timmar till att spela igenom ett japanskt datingspel, även kallat bishõjo. Det här vet bara en av er läsare, men det är en av mina favoritgenrer inom spel.

Finns flera anledningar till detta. Du får kontinuerligt olika val i spelet. Oavsett hur du spelar kommer du både såra och glädja andra människor. Det finns ingen bestämd väg du måste gå och du vet aldrig vad som komma skall efter dina val. Precis som i våra liv. Finns flera slut vilket gör att värdet för att spela om det blir högt.

Huvudkaraktärernas problem med relationer och att våga uttrycka känslor påminner mycket om sådant som alla har varit med om, mer eller mindre. Som i den verkliga världen lär man sig om hur mycket det kan finnas som döljer sig under människor i ens närhet. Alla människor är inte ytliga och går att genomskåda i ett första ögonkast. Något jag själv fått erfara.

På så vis känns denna typ av spel riktat till äldre, men det finns ibland inslag som är provokativt för vissa, som t.ex. hentai som vi kan kalla snusk eller porr på svenska. Sexual intercourse mellan karaktärerna helt enkelt. Egentligen är det inget märkvärdigt med att personer som gillar varandra uttrycker det fysiskt men i vissa spel kan fokus förskjutas från det romantiska till det sexuella.

Det kan tyckas märkligt att jag, ensam en söndagkväll, spelar ett romantiskt lagt spel, men ibland behöver man sådana stunder sitt liv. Det är ungefär som när man ensam ser en film som Notting Hill eller Love Actually. En dröm och en längtan om en bättre framtid.

En framtid utan ensamhet.

Intelligenta eventualiteter

Inglourious Basterds.

Filmen var bra men inte mycket mer än så. Märktes tidigt att Quentin Tarantino regisserade den här rullen. Stundtals rolig, stundtals brutal. Filmen är kapitelindelad där man på Tarantino-manér får följa några olika historier vävas samman. Tyvärr var handlingen relativt tunn och den röda tråden fanns inte alltid där. Kändes som man fick ta del av ett experiment än en färdigklippt film, trots längden på två och en halv timme.

Grymmast var dock Christioph Waltz som tysk SS Officer. Hoppas han blir nominerad till Oscar för biroll.

Efter bion lyckades jag hamna på en förfest med bara teknikare. Vi spelade Guitar Hero: Metallica och pratade en del om spel. De påstod att de spelat spel länge och att de visste mycket men i mina ögon hade de få kunskaper. Däremot verkade de vara desto bättre på datorer.
   Väl senare drog fyra av oss iväg till studenternas nattklubb för att röja loss. Där inne hittar jag Noopur, Martin, Johan och Kiruna och beslutar mig för att hänga med dem istället. Det blir dans i taknivå följt av lite snack som jag knappt kommer ihåg vad det gällde.

En timme innan stängning går jag och Kiruna iväg för att äta kebab. Det var väldigt trevligt fram tills tre överförfriskade blondiner slår sig ner vid vårat bord. Två systrar födda 91 och 92 och deras kompis var född 91. Det säger nog en del av de intellektuella utbyten vi hade under en timmes tid. Det var faktiskt kul emellanåt men efter en stund blev jag less på dem. Vi pratade framtid, ursprung och hur olika personer är. Som kuriosa kan nämnas att en av dem såg väldigt bra ut medan de andra fick mina ögon att vända bort någon annan stans.
   Till sist sticker dem och vi kunde pusta ut. På vägen hem var vi överrens om hur gammal man känner sig vid sådana här stunder. Att 1991 i våra ögon är 14-15 år när de faktiskt börjar närma sig att bli myndiga.

Det är kort sagt skrämmande.

Idag kommer jag ta det lugnt och försöka masa mig iväg till en lägenhet 1 km bort för att hämta min romflaska.

Jämtingar kontra jämtar

"Det klingar så fint när du pratar"

"Erik, du och jag är så här tighta, (varpå hon lägger långfingret över pekfingret) du är här hos mig" (och lägger handen mot hjärtat)

"Jag träffade dig ikväll för första gången men jag gillar dig redan"

---

Jag blir glad.

 

I gotta feeling

Tisdag

700 studenter från JIBS samlas på en stor gräsmatta i en stadspark. Vi delas upp i två lika stora delar där en del går stadsvandring och den andra gruppen stannar för att leka. Det är lekar med mycket närkontakt och lite kläder emellanåt. Allt från att lägga alla sina kläder (så mycket man vågar) i en lång rad till att flytta en gurka mellan lagkamraterna utan att ta den med händerna. Mycket underhållande!

Kort därefter händer något sjukt! Alla springer fram mot scenen och skakar loss som om det vore nytt millenium med höga promillehalter, men klockan är drygt 15.00 och ingen (kanske någon) har druckit. Helt otrolig stämning helt enkelt. Solsken, bra musik, spex och så vidare. Kanske mitt bästa minne från Jönköping så här långt. Har inte upplevt samma stämning sedan Rådhustrappan, våren 2007.

Under kvällen är det förfest och beachparty! Förfesten var bland de trevligaste tillställningarna jag varit med om på länge. Slutade till sist med att fem norrlänningar och en hedersnorrlänning samlades i köket för att diskutera allt möjligt.

Onsdag

Bussresa till Kinnarps Arena. Kiruna (Micke) blir åksjuk efter två minuter. Vi andra diskuterar staden och var alla bor. "Det här är ju din hood Erik" var kul att höra. Väl vid HV71 hemmaarena smusslas vi in i en hall för att sedan sätta oss tillrätta på läktaren. Det är lite information, en film och två föreläsningar. En handlade om vikten av kreativitet i vårat samhälle och framförallt kommande decennier. Mycket lärorikt och intressant! Den andra handlade om svenskar och vad som är svenskt. En kul gubbe från England berättar om svenskar och vad som gör oss så konstiga. Jag kände mig träffad gång på gång och det var mycket underhållande. Klockrena iakttagelser.

Efter föreläsningar var det bara att vila inför kvällens togaparty. Finns inte så mycket att säga. Lite stel förefest till en början så jag gick ut för att ringa en vän hemma i Jämtland. Efter det samtalet inser jag hur många flyttat ut för att sitta kring ett bord. Jag slår mig ner och lyssnar mest på de andra. Roligast att lyssna på var en masterstudent vars syster är bästa vän med Carola. Där fick jag en del nya insikter om stjärnan.
   Sedan gick vi alla lakanklädda personer ut på en lokal krog. Det var kul, men blev nog någon jägermesiter för mycket. Var inte så äckligt som alla Östersundare berättat faktiskt.

Torsdag

Också en riktigt bra dag.

Skattjakt och olika aktiviteter. Vår faddergrupp (och alla andra grupper) gick runt i staden till olika stationer där vi skulle göra uppdrag. Ofta handlade det om att utse en eller några personer.

Allt från catwalk till cheeleadingramsor, till Friskis & Svettis pass, till stövelkastning.

Just stövelkastningen i sig var inte så märkvärdigt. Man skulle kasta en stövel ner i stadsfontänen och därefter hämta den. Gruppen innan tyckte de var jättecool när en av deras medlemmar badade i fontänen. Vi bräckte dem så klart genom att ALLA i min faddergrupp hoppade i fontänen varav fyra av oss klättrade upp en bit i den, därav jag var en av dem. Full poäng som tilldelades oss klart rättvist.

Det absolut roligaste uppdraget var nere vid kanalen och bron som förbinder två stadsdelar. Uppdraget var helt enkelt bara att hoppa i vattnet, simma lite grann. Mycket poäng för högljuddhet, crazyness och annat. Vet inte exakt hur mycket poäng vi fick men att hoppa i en smutsig iskall kanal var riktigt riktigt kul. Det samlades en del publik där, bestående av barnfamiljer, äldre och allt annat lösdrivande.

Dag blir kväll.

Dags för CAPS, eller "kapsning" på svenska. Ni vet det där fylleleken där man ska kasta kapsyler i varandras glas och undvika glaset i mitten? Tror vi var 8 pers runt vårat glas. Sydkoreanskan bredvid mig och faddern mitt emot fick dricka mest. Martin, som faddern heter är så himla rolig. Man ser direkt på honom när man druckit. Ödmjukt förklarar han att han är lättpåverkad. All heder åt män som inte är macho. Han vann nog allas respekt och fick alla att ha en rolig kväll.

Efter kapsningen var det "Fulsittning" näst på tur. En middag där man i grupperna sitter vid långbord och det är en del spex på scen. Det var sådär. Många var överförfriskade. Jag åt middagen och stack för att gå till en fest i närheten, men inte långt därefter dök alla andra upp så det varade tydligen inte så länge.

Senare gick alla studenter till Kåren (Akademien), studenternas uteställe. Är ungefär som vilken nattklubb som helst men här har dem en gigantisk rökruta samt en del bord och stolar utanför. Kiruna, Emanuel, Wendela och några andra spelar någon lek. Jag och Adam pratar om Fotbolls-VM 1994 i över en timme. Vi båda kan citera olika delar av "Fotbolls-VM-krönikan 1994" som SVT gjorde. Jag var något vassare än Adam men han lovade att återkomma. Sedan diskuterade vi hur olika nördar vi är och vad som utmärker oss, och annat. Det var kul. Känner mig inte särskilt nörd själv, bara lite annorlunda intressen kanske.

Fredag

SWE.

Student Water Event. Nordens största poolparty.

Behöver med andra ord inte gå in på vilket grymt ös det var där inne utan kan ta lite tråkiga saker. Först och främst fick dem jag känner mest inte tag på biljettt och de andra från min faddergrupp hittade jag sent. Vi var på samma buss på vägen till badet. Sen efter drygt halva vägen behövde jag stanna för att hämta badshorts och handduk. Efter drygt 15 minuter är jag åter vid vägen. Inte EN JÄVLA BUSS låter mig stiga på. Alla bussar är fulla och chauffören pekar bakåt för att visa att det kommer fler bussar, extrainsatta. Historien upprepar sig igen en stund senare. Jag blir tvärförbannad, något jag sällan blir men det var en skön urladdning. Skriker "FAN!!" högre än vad jag nånsin höjt rösten och beslutar mig för att gå till badet. Mitt emellan två stationer ser jag två bussar nerifrån backen, varpå jag springer i full karriär till närmaste bussstation men det var förgäves. Jag hann inte dit i tid och en bil bakom tutar och sätter upp långfingret.

Där någonstans orkade jag inte vara förbannad längre utan med ett sadistiskt leende på läpparna fantiserar jag om hur jag skjuter sönder hans knäskålar och hänger upp honom i ett träd, hängandes ut över Vättern. Busschaufförerna går liknande öden till mötes. Jag väntar utanför deras bostader för att ta hand om dem när deras arbetspass är över. Jag vet inte om det här gör mig till en sadist, men det var verkligen tillfredsställande att tänka på sånt. Inte för att jag skulle göra något liknande, men en tanke är alltid bara en tanke.

Poolpartyt var kul när jag väl hittade några kamrater. Gratis hamburgare fick man dessutom! Plus för att simbassängen var öppen och för att det var bra drag inomhus. Minus för att skumpartyt och garderoben var utomhus. Kallt som fan var det på gräset.

Började dåligt men slutade bra. Kan inte beskriva poolpartyt bättre än så.

Idag

Ikväll ska jag se Inglorious Basterds med Björn som läser andra året på teknikhögskolan. Har höga förväntingar på den här filmen. Halvvägs in i filmen är det Finsittning som alltså är en finare tillställning, liknande en studentbal, men jag vet knappt någon som ska gå. Trots det blir det nog knappast alkoholfritt ikväll heller, då jag hörde något rykte om en ytterliggare förfest med faddergruppen.

Det blir alltså en 6-dagars då jag får vila först imorgon.

Soldiers

Ikväll har jag pratat mycket med en kines. Han var jättetrevlig och hade ett gulligt asiatiskt skratt. Precis som jag föreställde mig det. Annars har jag umgåtts en del med två svenska killar, en från Borås och en från Lycksele. Fanns dessutom en annan snubbe som var från Kiruna. Jag som trodde jag var speciell från det nordliga Östersund, men tji fick jag.

De två svenskarna var riktigt trevlig och har liksom jag rest en del. En av dem var till och med borta 16 månader i Australien och jobbade och reste runt. Den andra åkte runt en del bland de indonesiska öarna för att slutligen hamna i Australien och Nya Zeeland. Gud vad jag också vill dit! Näst sista terminen blir förmodligen något av de länderna känns det som.

På tal om länder så är det kul med alla nationaliter. Vet att jag nämnt det förut men det tål att upprepas. I min klass finns det personer från Brasilien, Equador, USA, Sydkorea, Moldavien, Tyskland, Litauen, o.s.v. Tror det finns drygt 150 universitet utomlands där jag kan plugga senare. I alla möjliga länder dessutom.

Nu ser jag fram emot poolpartyt på fredag då vi tre svenskar ska dela min romflaska innan det är dags att festa i badbyxor!

left right left

Åter hemma efter introduktioner, tal, genomgångar, folkvandringar och annat. Mycket information att ta del av och desto fler dokument att läsa igenom och begrunda. Verkar vara en intressant fackhögskola, JIBS, som alltså står för Jönköping International Business School. Vet inte om ekonomi och jag går ihop 100 % men det återstår att se. Har aldrig pluggat ekonomi utöver det lilla som ingick i samhällskurserna på gymnasiet.

Vad gäller klasskamrater så är det en väldig blandning bland nationaliteter. Idag har jag pratat med en tjej från Litauen, en sydkoreanska, en tyska, en tysk, samt en otroligt trevlig tjej från Colorado, USA.

Sade inte ett enda ord på svenska på skolområdet idag. Det finns så klart svenskar i klassen men de får jag bekanta mig med ikväll då det är förfest och senare cocktailparty för att slutligen avrundas på studenternas pub. Får se om jag tänker vara med på det sista, eftersom jag börjar 10.00 imorgon. I och för sig börjar inte studierna förrän onsdag nästa vecka men vill inte gärna missa informationsmöten oavsett klockslag.

Under de kommande dagarna så blir det lekar, poolparty, togaparty, beachparty, sittning, allsång, utgångar och annat skoj! Ska försöka vara med på så mycket som möjligt.

På tal om hallonbåtar så fungerar min dator igen! Björn var hit igår kväll och fixade biffen, snällt av honom! Nu behöver jag bara fixa med Firefox och andra program så att jag kan få allt som jag vill ha det.

see you spacecowboy

Ivan Lendl

Idag skulle det egentligen regna men Småland överraskar mig med solsken, får se hur länge det varar. 

Imorgon börjar skolan med upprop och annat, sen fortsätter veckan med aktiviteter av alla dess slag och förmodligen en hel del krökning. Jag som har magkatarr börjar redan skruva på mig inför de kommande nätterna.

Kom precis på en sak angående min blogg. Det kommer förmodligen vara det enda jag skriver ner på svenska de kommande månaderna eftersom allt inom utbildningen är på engelska. Jag kommer till och med börja tänka på engelska om jag känner mig själv rätt, or perhaps it's already begun?

I'm not sure myself but snart kommer jag säkert blanda together swedish med engelska och vara annoying to you läsare. It will be skönt to skriva swedish meningar in this blog. Now, I'm just being väldigt dryg.

Okej, tog några bilder nyss på boendet. Det är alltså en tvåvåningsvilla där en äldre dam hyr ut övervåningen som är en komplett 3:a på drygt 80 kvm med eget kök och badrum. Det enda som vi har gemensamt med hon nedanför är trapphuset och ingång men hon har en dörr till sig som oftast är stängd. Det är bara att knalla upp för trappan direkt när man kommer in. Den andra snubben Staffan har jag inte träffat än, han skulle komma hem imorgon sade han men då är jag kanske i knät på tre småländskor och berättar om Jämtland, vem vet?

Here goes:


De tre sista bilderna är dåligt tagna men visar utsikten från mitt rum, vardagdsrum och kök i den ordningen. Kul att se kolonier igen.

Det är verkligen fint här nere.

wari my friends

Hade egentligen tänkt blogga en massa positivt om Jönköping så här långt men klarar inte av det just nu. Är så otroligt förbannad/irriterad just nu för att kunna leverera sanningsenliga kommentarer. Teknikkrångel är verkligen frustrerande och att det blivit värre när jag skulle ordna saken gör att jag börjar se rött.

Om vi bortser från den saken så är det verkligen bra här nere. Kan inte tänka mig ett bättre boende eller läge just nu. Nu hoppas jag bara att utbildningen, klasskamrater och dylikt blir minst lika positivt. Har också kollat in staden närmare och insåg snabbt att det vore ett stort och långvarigt projekt att besöka alla stadens caféer. Mycket vatten, mycket grönt, bara en vacker och trevlig stad så här långt.

Jag förväntade mig Västerås men fick istället Strömsund XXXXXL. Så känns det just nu och det är bara positivt. Staden är större än Östersund men känns trots det som en mindre stad. Allt är lagomt utspritt och ligger på vägen till/från skolan. Älskar dialekten här nere också. Sällan har det varit så intressant att lyssna på vad de andra invånarna yttrar sig om.

Skulle jag av olika anledningar få för mig att hoppa av så har jag redan funderat ut en plan B. Mer om det senare.

Nästa gång lägger jag ut lite bilder på boendet och omgivningen.
omförflyttning

Nu bär det av till Jönköping. Det känns just nu inte alls kul...

Men det blir det säkert snart.

Ses om några månader!

Season of Faith's Perfection

Har precis sett Finding Forrester och det är vid det här laget förmodligen femte eller sjätte gången. Det spelar egentligen ingen roll eftersom det är en sån fin film. Värd att ses åtskilliga gånger. Mina författarambitioner vaknar alltid till liv när jag ser den. Plötsligt känns det inte alls omöjligt att lycka åstadkomma något bra verk. Å andra sidan gäller det att kunna kläcka en bra idé att spinna vidare på. Vill åtminstone skriva en bok i mitt liv. Antingen en egen påhittad historia eller kanske memoarer från förr. 

Precis som ambitioner inför författarskap är det även upp och ner med förväntingar och tankar inför flytten till Jönköping. Jag har länge vetat att jag en dag skulle studera vidare och att jag en dag måste lämna Östersund. Att lämna staden känns inte alls jobbigt, tvärtom. Kommer heller inte sakna mitt f.d. jobb. Det är över.
   Nej, det jobbiga är dels insikten av tidsspannet 3 år, och dels att jag lämnar två mycket goda vänner och en otroligt bra vän. Med "lämna" menar jag inte att jag får en stroke och glömmer bort allt när vi passerar Dalälven, utan att jag lämnar ett stort geografiskt mellanrum. Ni och jag finns alltid där vi förväntas vara, men vi kommer inte kunna umgås. 
   Att tänka positivt är kanske inte alltid min starkaste sida, men ibland lyckas även jag. Här är några bättre tankar: 

¤ För tre år sedan var det år 2006 och hur snabbt har inte tiden gått sedan dess? 
¤ Ett av de tre åren (alternativt 6 månader) kommer att studeras utomlands, kanske i något land jag länge önskat att få besöka. 
¤En tredjedel av eleverna har utländsk påbrå och jag har alltid trivts att hänga med personer som inte alltid heter Martin Svensson.
¤ Jag kommer behålla kontakten med alla tre, på olika sätt.
¤ Novemberlov, jullov, sportlov, påsklov, sommarlov kommer jag besöka Östersund med omnejd. Om och om igen.

Om vi lämnar dessa vardagstankar så har jag idag även gjort annat. Jag har hälsat på en förkyld sömntuta, ätit en lunch på Frösön, Suttit i en triangel med två kvinnor dubbelt så gammal som jag, köpt en kabel som inte passar, och diskuterat mardrömmar och hissknappar med min far. All denna mix ackompanjerad av en högst patetisk högfärdshosta.

Imorgon väntar en dag full av praktiska lösningar, eller åtminstone försök. 90 minuters besiktning av lägenheten är morgondagens huvudpunkt på många sätt. På onsdag är det visning av lägenheten och på torsdag lär det packas en hel del. Fredag morgon bär det av över 80 mil söderut.

"Man is the only animal that blushes... or needs to"

Thomas Quick

20.54

Stämplar ut för sista gången från McDonald's Stortorget.

Det kändes verkligen...¨

ingenting.

Tänkte skriva ett långt inlägg om mitt jobb, om tiden som gått men jag struntar nog i det... tills vidare.

Ikväll firar jag med champagne och vattenpipa hemma hos Aida Trodde jag skulle prata om jobbet men om det har jag knappt sagt något alls. Istället blir det samtal om annat varvat med anekdoter från min barndom. Kul!

Till det spelas musik av The Seatbelts. Snart kommer Eken hit och då är vi en grym trio som intar nattens timmar.

En del av er träffar jag igen, ni andra:¨

väl mött!

fem lördagsanekdoter

Idag finns det fem saker värd att skriva om i den här bloggen som jag varit med om denna lördag.

Lika bra att börja, fan klockan är drygt 04 på morgonen.

-----

1. Balkongen.


Kliver ut på balkongen på Frösön. Tänker tillbaka.

Tänker tillbaka till en fest. En kväll då jag plötsligt började stirra ut i tomma intet, förträngda onda andar kom tillbaka och jag började gråta. De första tårarna på mycket länge.

Tänker på de två personer som omfamnade mig den kvällen. Hur vi står idag, hur vi har utvecklats. Insåg att en av oss tre är samma person som förra året.

Det är inte jag.

Mycket har hänt under det år som passerat sedan dess. Tagit del av varandras sidor, både det ljusa yttre och det mörka inre. Lärt känna framför allt en av de två mycket bättre.

När jag står på balkongen är det en återgång till det förflutna. Jag kollar runt lite. Samma mossbeklädda golv, samma höjd ner till marken.

En oroande känsla tar vid. Kanske är det ett tecken på att det är över. Tillbaka till ruta ett.

Vill inte att det ska sluta här, vill behålla kontakten tills jag inte vandrar denna jord. Hoppas den kommer vara lika givande som den varit så här långt.

-----

2. Round round round.

Att åka karusell är för mig hysteriskt roligt. Ikväll åkte jag, Martin och Anders lite grann innan det var dags för andra ärenden på Storsjöyran.

Hade nästan glömt bort hur otroligt skrattframkallande det är. Man sitter bara och far med, snurrar runt. Munnen är aldrig stängd. Man skrattar så mycket att magen till sist ger upp. Det som återstår är en person som heter Erik som har en glad käke som bara hänger. Han njuter och försöker komma på hur han ska beskriva känslan, till sist får han fram det: "en själslig orgasm".

-----

3. Messmörsplatsen.

Trängseln på Stortorget var nog det värsta jag upplevt i kategorin: "armbågar och knuffar". Mer än så har jag inte att förtälja om den saken.

Kul dock att se Lady Gaga. Kanske inte den musik som passar bäst i formatet live men kändes ändå relativt stort att se en sådan artist på ett litet torg i Östersund.

När andra skrek och tjoade så funderade jag mest på artisten i fråga.

Vem är hon, egentligen? Vad döljer sig bakom världsartisten?


Övergick efter en stund till:

Flyger hon direkt till Stockholm eller stannar hon en natt på hotell? Vilket hotell?

Som i sin tur utvecklades till:

Varför inte gifta sig rik med Lady Gaga?

Och vips var jag i fantasins värld, once again.

-----

4. Värmande.

Nedanför Kyrkparken och klockan är strax 03. Springer på en arbetskamrat som verkar glad att se mig. Han har sällskap av en annan arbetskamrat. Den andra killen frågar mig när jag slutar, varpå jag svarar "på torsdag". Killen som nyss såg så glad ut får istället ett annat ansiktsuttryck. Han visste tydligen inte om att jag snart börjar plugga och frågor som "varför, varför" får jag svara på.

Han förklarar att det är jättetråkigt och att jag var den som hade koll. Mig kunde han fråga om allt, jag gav bra och tydliga svar, en kunskapsbank. Att jag har koll på mina skift och att jag är trevlig och rolig att jobba med.

Otroligt värmande och roligt att få höra. För första gången kände jag vedmod inför den kommande torsdagen då jag stämplar in och ut för sista gången på jobbet.

Tack för den här korta men roliga tiden Joel!

Kommer sakna dig med.

-----

5. Online meeting.

Efter två stora vatten som jag tog med ut för att dricka på en trappa var det dags att åter bege sig till McDonalds. Jag skulle träffa två personer varav en av dem jag aldrig sett tidigare. Har dock haft bra kontakt via MSN och andra communities.

Att träffa någon som spelat samma spel som mig i flera år efter att ha chattat i ett antal år låter kanske nördigt men det skiter jag i. Jättekul att få äntligen träffa Alex, a.k.a. jallax. Det roliga var att jag och Björn stod och pratade om lite allt möjligt när en tredje person kommer och börjar snacka med Björn.

Jag drog slutsatsen att det var en gammal klasskamrat till Björn och tänkte på hur länge det skulle ta innan jallax dök upp. Till sist säger jag till Björn:

"Hur länge tror du vi behöver vänta?"
"På vem?"
"jallax."
"Han står ju här."

Vi skrattade alla tre. Här har jag stått och pratat med den person jag velat träffa i 2-3 år utan att veta att det var honom. Efter den insikten utvecklades mötet till ett av de mest givande jag någonsin varit med om. Det var som att vi hade varit bra kompisar i flera år. Riktigt lätt och rolig att prata med. Cool dude helt enkelt.

Nu vill jag träffa John, Crazy, magicman, MadMan, måsen, ramone, BarTeK, och andra (förmodligen) sköna personer.

Vi får se.

-----

Nu ska jag sova några timmar, sedan väntar fika, forsaleden, tennis och pizza. Kommer bli en bra söndag.

Ha roligt ni med!

RSS 2.0