Hamduche

Har nu fått provat på att vara öppningsansvarig på mitt jobb. Hade lite svårt att sova innan första öppningen men sen dess har det gått bättre. Fick lite nycklar, koder och annat som behövdes av min chef. Han gick igenom det mest grundläggande och sen dess har jag fått lära mig lite mer dagligen. Tycker arbetsuppgifterna är roligare än vad medarbetarna gör men det enda svåra är att hinna med allt innan vi öppnar restaurangen 10.00. Får jobba mer på struktur så att jag hinner med allt i tid.

Utöver jobb händer det inte så mycket just nu. Har fixat motorvärmarkabel och kupévärmare, och var in idag på Östersundsbostäder för att fixa garageplats men det fanns inga tillgängliga tyvärr så jag tog en parkering med "stolpe". Slipper åtminstone skrapa bilen på morgonen. Som ni alla märkt har snön kommit och som alltid blir det ett stort samtalsämne i denna del av landet. Tiden går så fort så jag bryr mig helt enkelt inte. Tror knappt det finns något som gör mig glad längre. Åtminstone inte för mer än 1 - 3 minuter. Tror dock det blir grymt skoj i Vemdalen!
   Apropå snö så har den första halkan infunnit sig. Inte så lite halt heller. Man bara hör hur däcken spinner i stan. Lyckades själv köra av vägen i näst sista kurvan på väg hem efter jobbet idag, trodde jag skulle bli nervös men det var mest roligt. Behövde bara backa undan, ge tecken åt gubben bakom att allt var bra, och fortsätta hem.

Har även tagit mig i kragen och rensat en del musik från min dator och därmed också från min spellista. Äntligen är det en bra låt varje gång jag shufflar! För tillfället spelas "Rhinestone Cowboy" av Glen Campbell, härlig låt! Rensade drygt 25 - 30 % av all musik jag hade. På tiden.

Nu ska jag ställa in min motorvärmare från internet (!).

Vad blir av alla fagra kvinns som varje man så gärna tar i?
Var tror ni Kleopatra finns och konung Eriks liten Kari?
Romeos Julia som var i ungdomens fagra blomningsvår, är lika död som Mata Hari.
Men vad gör det om hundra år?

Don Juan var en usel skurk. Han valde vägen som var bred, han.
Sokrates tog sig en riktig slurk ur giftbägaren och for hädan.
Han gjorde det med flit emedan hans fru var elak och sur och svår.
Hon gifte säkert om sig sedan, men vad gör det om hundra år?

Casanova är välbekant, mången mö han övermannat.
Och om allt han har sagt är sant var han en så upptagen man,
att han knappast kan haft tid till annat. Han har gjort mer än en man förmår,
men även hans maskin har stannat, och vad gör det om hundra år?

Var finns Potifars vilda fru? Hon som drog Josef ned i sängen?
Var finns sköna Susanna nu, hon som plaskade i bassängen?
Fast hennes make var en stränge en, blottade hon båd' barm och lår.
Nog såg hon gubbarna i terrängen? Men vad gör det om hundra år?

Medborgare, vem kan förklara att tiden aldrig stilla står?
Alla måste vi hädan fara, men vad gör det om hundra år. Men vad gör det om hundra år?

Anyone?

Har bara korta öppningspass fram till lördag. Slutar senast 14.00 nu i tre dagar i rad...

Någon som vill hitta på något?

La Diuca!

Då var snart helgen över. Jobbat två ganska korta nattpass och det var hyggligt kul. Trist att Per slutat, men så klart kul för honom! Har glömt namnet på var han skulle jobba men det ligger på Frösön minsann. I Fredags natt (natten till lördag) var det skönt att få sluta strax efter klockan tre. Skulle egenltigen slutat kl fyra men Linda var snäll och jobbade istället för mig de återstående 45 minutrarna (*host*). Borde väl åkt hem men istället satt jag, Elsson och V på kassadisken och pratade om sånt som är så viktigt att jag redan glömt vad det var.

Igår vaknade jag av att Peter ringer och väcker mig strax efter tolvslaget. Ville komma över och låna en bok. Försökte sen bjuda på kaffe men han hade bråttom. Jag behövde verkligen något stärkande men jag sket i det och städade istället. Blev riktigt fint, i alla rum utom förrådet, det var för ambitiöst. Runt kl 18 kom Jens och Karin. Vi åkte ner till Multi Challenge för att köra go-kart men det var halloweenkväll för småpåger just den kvällen. Jäkla Halloween. Känns som det inträffar en gång per kvartal. Istället åkte vi och köpte diverse snacks och såg på Walk the Line. Mycket bra film om Johnny Cash men har sett den 4-5 gånger så den berörde inte lika mycket denna gång.
  
Någon timme senare var det dags att börja jobba, var ganska pepp med tanke på vilka som jobbade. Gillar det gänget helt enkelt. Lamin ville tydligen inte vara i kök, vilket öppnade för att kunna placera Ledin i kök. Trodde Victoria skulle invända.

Det gjorde hon inte.

Så småningom började det rulla. Fick tänka till lite med tanke på att det blev vintertid inatt. Klockan var redan omställd så rushen skulle alltså komma "en timme tidigare". Andra året i rad som jag jobbar natt på sommartid -> vintertid natten. Var tal om att det skulle bli en timme extra öppet men det slapp vi i år också. Rushen sista timmen räckte och blev över. Kul att rulla på 10:1 med Elsson, seriöst jobbat där av oss. I hörnet producerade vi en massa cheeseburgare samtidigt som Martin tjatar om sina hot wings och Galle svär över "tanten som beställer", hahaha. Det var kul. Tror även det var första gången som Lamin var i kassa på en krognatt, är inte helt säker. Glad i hågen var han hur som helst. Tror det smittade av sig på oss andra.

Efter tre timmars sömn kliver jag upp likt en zombie som är bakis och klär på mig inför frukosten. Jens och Karin var redan uppe och det blev en gemensam måltid. Efter ca. 20 - 30 minuter åker vi ner till Multi Challange åter igen och provar lyckan. Denna gång med bättre resultat. Banan är ledig och vi gör oss startklara. 100 kronor för 8 minuter. Nu tycker ni säkert att det låter hutlöst, men när man har några varv kvar börjar mjölksyran i armarna att ta ut sin rätt. Man hinner ungefär 20 - 22 varv. Extra kul denna gång eftersom jag gick efter hjälmens storlek denna gång och inte utseendet (råkade ta en XS förra gången). Såg knappt någonting. Idag hade jag full sikt och kunde dra på lite mer.

Efteråt åkte vi till Pilis. Fick hjälp med att installera en bilstereo. Hann även med lunch, fika, sömn, middag och fika. Det var trevligt. Sen var det hemfärd igen.

Nu vet jag inte vad jag ska göra, se en film kanske...

sax quartet

Igår gjorde vi en seeeg stängning, men det var nu extra viktigt att få allt rent. Vet inte varför men igår kändes som en söndag, och när jag idag spatserade längs väggen mellan glasbanken och On OFF, så kändes det verkligen som en ny vecka. En rutten måndag med ett ruttet väder. Jag tror jag gick i min egen lilla värld där ett tag. Hade någon sagt att det var augusti eller september så hade jag sagt "Okej!" och gjort tummen upp. Så kändes det idag. Nästan som semester av någon anledning, jag ska ju trots allt in och jobba om drygt 5 timmar.

Kan så klart också bero lite på den något sena dygnsrytmen, och att det var länge sen jag höll mig a jour. Sen jag flyttade har jag öppnat Text-TV en gång (för att se om den fungerade) och köpt Expressen en gång i veckan (enbart tack vare Clintan-filmen som man får med varje fredag). Aftonblaskan har jag läst många gånger, men har ändå inte gått in på deras hemsida och läst om nyheter. Snart kommer kanske någon i min omgivning fram och frågar mig vilka jag tycker ska gå segrande ur det tredje världskriget. Inte särskilt troligt nej, men någon annan stor nyhet har särskilt redan inträffat. Vad vet jag?

Trots att jag mitt på dagen trodde att det var måndag så trodde jag att det var lördag nyss när vi fikade med mina föräldrar här hemma (Bra Erik, bara en dag ifrån!). Jag vet inte varför. Det första föräldrarna gjorde när de kom hit var att vända på min almanacka från september till oktober. Egentligen hade de lika gärna kunnat vända till november för att bespara mig framtida besvär. Vi är ju där snart ändå. 24 oktober redan tänka sig och löning! Har betalat av alla räkningar som denna gång kom samma månad. Men med lite musik igång samtidigt så sved det inte alltför mycket. Måste se till att beställa parkering också, vill ju inte flytta bilen en gång om dygnet bland gästparkeringarna. Kommer se misstänksamt ut. Börjar dessutom bli alltmer kallt på morgonen som min morgonpigga kamrat Jens har talat om för mig.

För övrigt var munkvagnen vit igår och inte gul!

Tror jag dog inombords. 

Nötskal

Var nyss på Coop och handlade mat. Köpte även en hel bal toalettpapper som när vi kom hem visade sig vara hushållspapper!! Inte första gången det händer, men nu köpte vi 32 rullar! Skrattade gott åt det och tänkte "hur fan lyckas vi?!" Jens håller på och löser problemet genom att med kniv dela alla rullar, så nu har vi snart 64 fula rullar haha!

Felt tip pen

Ett antal ärenden och ett antal gäspningar senare och klockan har passerat 18. Har varit onormalt trött idag. Måste gå och lägga mig tidigare antar jag. Har trots det hunnit med lite ärenden på stan. Var på Bokia, Claes Ohlson, OK/Q8, samt Cision där min far, Anders, jobbar. Fick imorse reda på att Cision tyvärr lägger ner sin verksamhet i Östersund, vilket innebär att 28 års jobb för företaget snart är över för Anders. Var inte alls kul att höra, har inte känt mig så nedstämd på ett bra tag. Eventuellt kommer han få pendla ner till Stockholm och komma hem på helgerna. Om han trivs där nere så lär föräldrarna flytta ner så småningom. Jag vet att de på många sätt längtar tillbaka till trakterna mellan Västerås och Stockholm, men åtminstone mamma vill nog inte flytta ifrån sina söner som bor på Frösön och i Torvalla. Å andra sidan vet hon att varken jag eller min bror vill bo kvar i Jämtland i flera år framöver. Jag vet att min bror på många sätt riktar blicken mot andra länder, både vad gäller nöje och framtida jobb. Själv är jag som alltid lika osäker på vad som väntar bakom horisonten, vilket måste vara en av mina dåliga egenskaper. Ser nästan fram emot att få börja plugga igen en vacker dag, du har då en bra bild om hur dina kommande 3-4 år ser ut.

ja ja, efter rundan på stan körde jag och Jens till OK/Q8 (eller var det Statoil?) vid Körfältet för att tvätta min bil som var i desperat behov av rengöring. Precis innan korsningen så vinkade två kvinnor med en barnvakt på oss så jag saktade in och undrade vad de ville. Lyckligtvis var det ingen form av Körfältetmaffian, utan de sa helt enkelt att jag hade tappat en navkapsel, vilket jag så klart var tacksam över. Vi vände och letade igenom dikena tills jag till slut hittade den. Innan dess hade jag först fått syn på en tom mellan PF, en liten kaffemugg och en mellan mugg. Ehmm... Nåja, tog en lunch på macken och beskådade bilens förvandling från smutsig till ren.

Efter det har jag degat lite i soffan med en filt som är för liten, så man får helt enkelt kompromissa om vilken del av kroppen jag vill frysa med. Fötterna eller Axlarna? Jag valde fötterna, taskigt val så här i efterhand. Gick två avsnitt av Simpsons och två avsnitt av Våra Värsta År. Två timmars hygglig underhållning satte fint. 

Och nu blev Jens klar med middagen... men det är ju ingen big deal.

45

Ser nu på schemat att jag jobbar stängning 3 kvällar i rad, måndag - onsdag vecka 45. Samtliga pass stänger jag med Victoria. Torsdag - söndag den veckan kommer vi vara i samma stuga i Vemdalen. Shit, hon kommer bli less på mig haha. Kul att få stänga med Sunniva också! Inte hänt sen... ... ... har det ens inträffat?

Känner mig extra peppad nu inför höstforumet i Vemdalen. Skönt att alla fick ledigt!

reg nummer

nx's kommentar får mig att tänka på reg-numret på bilen. OBP936. Om vi kastar om OBP så kan vi få dels "BOP" och dels "BPO". The Donken Crew förstår precis vad jag menar...

encore un verre

Tillbaks i förorten.

Stängde i söndags och det gick väl sådär. Kände mig inte i form, och tog lång tid för mig att stänga lobbyn. Hoppas inte Victoria och Anders hade sura miner, men Anders sa att han också var lite trött så det var nog okej ändå trots allt. Skönt ändå att påbörja sin 3 dagars ledighet, som upphör på torsdag.

I måndags åkte jag, min far, och Jens upp till Strömsund för att kolla på en bil, en Honda Accord, årsmodell 90 för att vara exakt. Hade någon dag tidigare åkt och tittat på en Ford Scorpio, som var väldigt fin men tyvärr gick den inte alls bra när jag väl provkörde den. Nu var det istället dags för en Honda och den var kul att köra! Lite smårepor och lite rost, men inte så farligt. Ganska nöjd, trots att jag från början inte var intresserad av den bilmodellen. Fick även med vinterdäck som nu sitter på.
   Tanten som sålde bilen var jättetrevlig och bjöd på kaffe och fika (instant respect), och vi pratade om lite allt möjligt. Som vanligt när det gäller mig och mina samtal med andra som kom vi även in på McDonalds, tänka sig...

Idag vaknade jag i en sovsäck och som alltid sov jag i intervaller på morgonen, vilket får mig att bli väldigt trött (lär mig aldrig). Åkte iväg med Jens till en bilskrot i Marieby och letade efter en domkraft. Bland kaoset hittade vi till sist en Accord som hade en i bakluckan. Priset gick på 40 kr, vilket är en Big Mac, bara burgaren + 3 kr (det var det första jag tänkte på när han sa vad den kostar). När vi kom hem och skulle byta däck så hittade jag ett litet fack i bagaget där det så klart fanns en domkraft redan! Men den var så gammal och rostig så det var nog lika bra att köpa en nyare trots allt.
   Sen rensade jag lite bland saker som jag ännu inte fått med mig till lägenheten, hittade bland annat mitt sudokuspel jag fick av brorsan. Tänkte gnugga geniknälarna lite, men det gick åt helvete ungefär halvvägs så farsan fick lösa den istället. Åt sen pizza hemma hos föräldrarna och packade med mig lite mer saker och åkte hem.

Imorgon vet jag inte vad som händer. Förmodligen inget märkvärdigt, men hoppas att det dyker upp nåt roligt. Skulle inte förvåna mig om Peter är revanschsugen på Jens i deras go-kart turnering (som lär pågå ett bra tag, förmodligen till de inte har råd längre).

"Didn't fancy my sandwiches?"
"Don't eat fish."
"Why not?"
"Fish piss in the sea."
"So do children."
"Don't eat children either."

Une promenade et l'univers c'est moi

Nu, tre och en halv timme senare tror jag att jag återhämtat mig från dagens pass på jobbet, 10 - 14.30. Förväntningarna var goda från min sida, skönt att få jobba ett kortare pass på en lördag, och Martin var god att ställa upp och jobba extra. Hade ju inte jobbat med honom sen yran. Tyvärr hamnade jag i kök och han i kassa, men vi hann kommunicera lite ändå. När man lägger kött på 10:1 och de i kassan gör glass, då hinner man snacka som hastigast, bara att fråga Elsson.
   Hur som helst, började det lugnt men sen rullade det på. Till sist blev det så mycket att det var lagomt spännande i kök. Precis innan det blir kris, men vi klarade oss idag. Det var överlag en helt okej dag.

Igår var jag på bio igen. Ett spontanbesök. Gick förbi efter jobbet och blev glatt överraskad över att Woody Allens nya film "Vicky Christina Barcelona" går i Östersund. (Är fortfarande lite småsur att de aldrig visade "House of Flying Daggers"). Men på nåt vis kändes det inte bra, man går inte på bio själv helt enkelt. Så ensam är jag väl ändå inte? Gick igenom telefonboken, men eftersom filmen började om 40 minuter så skulle nog ingen ha tid. (Det är ju dessutom en drama). Men jag vägrade gå därifrån, så jag ringde Jens istället så han kom ner till stan. Tror inte Jens var intresserad av samma film som jag, så när jag ringde så frågade jag om vi skulle se "Tropic Thunder".
   Sagt och gjort, vi köper lite snacks och sätter oss i världens minsta biosalong (ligger säkert bra till). Filmen börjar dåligt, utvecklar sig sedan till ganska dålig, och summa summarum går man därifrån med en bitter eftersmak. Orkar inte ge en mer konstruktiv kritik av filmen, ni får helt enkelt avgöra själv. Dock var det kul att Tom Cruise hade en skön biroll, och soundtracket var också passande.

I förrgår (jag skriver tydligen inte i kronologisk ordning som andra) var Lamin och hans kompis på besök. Först körde han vilse, trots att han varit här utanför tidigare, men det ordnade sig till sist. Denna gång var han med in och jag bjöd på kaffe och lite fika. Låter väldigt gammaldags men det var väldigt trevligt. Kul att få prata engelska med hans kompis också (pinsamt nog glömt hans namn). Efter nån timme eller två åker Lamin hem, och jag... eh... har glömt vad som hände sen för min del, förmodligen inget viktigt. Och om någon timme eller två så kommer Elsson på besök, då är det samma visa igen med kaffe och fikabröd. Det blir nog kul!

Imorgon är det stängning igen som gäller, men innan dess ska jag förmodligen kolla på en Ford Scorpio som Jens hittade åt mig på Blocket. Får se hur det blir, tror den är prisvärd och bra däck medföljer, men den har gått över 30 000 mil...

Sedan väntar 3 dagars ledighet, wohoo! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Något mindre projekt här hemma kanske. Kommer nog besöka föräldrarna lite också.

Time will tell.

slipper sleaze

Då var det dags igen att börja blogga. Förra gången gick ju mindre bra, men alla mina dagar såg mer eller mindre likadan ut så fanns inte så mycket att blogga om. Sedan dess har det hänt en hel del, ny bostad, nya vänner, och en allmänt skönare tillvaro.

Så nu sitter jag här i Torvalla, x månader senare och blickar tillbaka. Obehagligt snabbt har det gått, känns som det var flera år sedan jag tog studenten nu, men det var ju inte så längesen om man tänker efter. Har bott i Torvalla sen i slutet av augusti, delar en trea med min gamla kamrat, Jens. Känns väldigt avslappnat och skönt att slippa dela boende med mina föräldrar. (Tänkte lägga upp några bilder från lägenheten senare. Behöver ladda kameran först.) Och så klart himmelskt att slippa pendla 7 mil om dagen (3,5 mil enkel väg). Bussarna går i princip hela tiden, något mindre omfattning kvällstid, men det är inget jag irriterar mig över.

Sen jag flyttade har det blivit en hel del festande. Inte särskilt mycket alls om jag skulle fråga Elsson (som inte haft en vit helg sen sekelskiftet) men för mig så har det känts som det varit ganska återkommande. Kul att man umgåtts lite mer med andra som man inte träffat privat tidigare. Jag är nog för övrigt sämst på att få ett "korrekt" första intryck av någon person. Med just Elsson så var den sociala delen vi hade ytterst begränsad; "En HB tack!"... "2 minuter!". Jag tyckte han kändes som en average guy, helt okej som även var bra i köket. Idag är han lätt bland de jag gillar mest på jobbet, var hur kul som helst att festa ihop tidigare, och även som senast som igår.
   Vi var ett gäng (jag, Martin, Jens, Victoria, Aida, Elsson, Tor, Erik) som drog på News för att ta några öl, mycket snack om jobbet som det så klart alltid blir i såna umgängen, men det är oftast kul att prata om det. Bland det mesta med mitt jobb, finns mycket man kan diskutera och prata om. Det blev dock lite grupperat men när jag kollade runt vid bordet så verkade alla ha väldigt trevligt. Mycket kramar blev det dessutom titt som tätt.

Idag väntas ett eventuellt besök av Lamin. Jag skulle ringa om jag inte minns fel, borde kanske ta och städa lite, men man är ju alltid så seg, dagen efter. På lördag kommer Elsson, Aida och Victoria på besök som det verkar, kaffe och bullar, jajjamen! Borde väl hinna mer nåt mer kanske, får se hur det blir. På måndag är jag ledig tre dagar i rad, då jag tänkte åka ut till änglarnas by, Pilgrimstad. Hälsa på föräldrarna, Nordlund och annat folk.
   Och Vemdalen nalkas, på kort tid har jag en hel del att se fram emot, men mer om det senare.

För övrigt tänkte jag fixa en riktigt snygg layout till bloggen som jag hittade via Google. Kopierade in koden till stilmallen och fick till grundfärgen, men fick aldrig till bakgrunden och annat. Så min nödlösning är (förhoppningsvis inget långvarigt) denna layout som är en av de vanliga som man kan välja på blogg.se Nån dag då jag är ledig och allmänt tjurig och envis så ska jag bråka med problemet. Med lite tur kanske nästa inlägg skrivs under den nya layouten.

over and out.

RSS 2.0