7

Då var det dags igen. Var inte riktigt tänkt att det skulle ta ca. en vecka till detta blogginlägg men så kan det gå. Förra fredagen skrev jag tenta i ekonomi och det gick inget vidare. Känns 50/50 om jag klarar den eller inte. Får skylla mig själv som började plugga alldeles för sent. Hemtentan i political science gick desto bättre. Satt vid datorn i drygt 23 timmar vid datorn innan jag sparade, skrev ut, och lämnade in. Den var riktigt krävande men jag tycker den blev helt okej.

Eftersom tentorna avslutade de två kurserna och de nya kurserna påbörjades i torsdags så har det funnits en del ledig tid. Jag har umgåtts mycket med Micke från Kiruna som går parallell-klassen eller vad det ska kallas. Vi läser 50 % samma kurser. Vi har druckit under 5 av 8 kvällar. Inte i kollosala mängder utan några öl här och där.

I onsdags var vi och några faddrar på Pipes som är en riktigt bra pub. I torsdags var vi fem personer hos Micke och spelade kort och såg på TV, inget märkvärdigt men en trevlig kväll. I fredags hade vi "Norrlandskväll" hos Peter, en av faddrarna, där vi åt pölsa och drack öl. Vi var totalt 8 personer, varav 4 åt av maten. Resten hade ätit redan eller avstod vänligt men bestämt att äta pölsa. Att förklara vad pölsa faktiskt består av hjälpte inte alls med stimluera deras aptit. Framåt midnatt var vi bara 4 personer kvar. Vi löste "albatrossgåtan" från Johan och pratade mycket om kolonisationer och om hur otroligt liten jorden är i rymden. Varför vi pratade om det vet jag inte men timmarna försvann raskt och till sist var det tid att gå hem.

Igår åt jag och Micke sushi ute på stan. Det var gott men alldeles för mycket wasabi för min smak. Godaste sushin jag ätit i Sverige åtminstone. Efteråt skulle vi ta en kaffe på stan men det var stängt överallt så istället tog vi en kaffe idag istället. Jag tog Kaffe Creme (svart kaffe men starkare) med en chokladboll och en maffig chokladruta till. Den var så mättande att jag inte ens hade en befintlighet av aptit till middag ikäll. Vilket märktes för drygt 30 minuter sedan då jag blev hungrig. Var sugen på att laga till något men då skulle nog min dygnsrytm kunna bli ännu värre.

Kort sagt har det varit en bra vecka. Avkoplande men har hittat på saker dagligen. Till veckan är det en hel del föreläsningar och annat. Ska försöka plugga så mycket jag förmår så att jag hänger med hela kurserna.

På fredag beger jag mig till Göteborg och dagen efter kommer jag hälsa på Martin, Sandra och Anders. Det ska bli kul! Var länge sen jag träffade dem nu. Särskilt Martin tror jag. Vet inte vad vi ska hitta på men oavsett vad det blir, så blir det nog en kanonhelg! Kommer vara ljuset i tunneln under de kommande veckodagarna.

Leviathan

Snart halvvägs på hemtentan. Har suttit här nästan non-stop sedan kl 13.00 ungefär. Att få till en enda mening kan i sig vara en bedrift då det är oerhört noga hur man formulerar sig. Det kommer bli en lång kväll/natt.

"...blushes. Or needs to"

Skulle egentligen skrivit i fredags men det hanns aldrig med. 08.00 befann jag mig i en stor luftig sal och skrev tenta i  macroeconomic principles. Det gick sådär. Skulle ha lagt ned mer tid per dygn. De sista dagarna innan provet satt jag hela dagarna på skolan och det fungerade mycket bättre. Ska fortsätta i den banan framöver också.

Efter tentan handlade jag och tog bussen hem. Tänkte först skriva några rader på bloggen men istället satte jag mig och försökte skriva på hemtentan från den andra kursen. Min hjärna var helt slut och efter några taffliga försök till text stängde jag av datorn och åkte in till systemet istället. Mötte upp med klasskamrater och ville tänka på allt annat än politiska idéer. Förfesten hos Carl var riktigt trevlig. Vi var fyra svenskar och en amerikan till en början men fick sedan utökning av några tyskar.

Resten av kvällen önskar jag att jag aldrig upplevt. Det första jag gjorde idag var att kontakta två personer och be om ursäkt samt radera ett inlägg från min blogg. Trodde jag var förbi sådana här saker men det är jag tydligen inte. Idag skulle jag egentligen fortsätta skriva på hemtentan men det har inte alls gått bra. Kunde inte alls släppa gårdagen och mådde riktigt dåligt en period under sena eftermiddagen.

Efter ett långt telefonsamtal under kvällen kom jag på bättre tankar. Jag fick frågan om varför jag alltid är så hård mot mig själv. Jag visste inte ens att jag är det. Ibland är det verkligen inte jag som känner mig själv bäst. Efter den insikten så ska jag nu försöka glömma det som hänt och försöka blicka framåt. Imorgon måste jag verkligen lägga ner tid och entusiasm på hemtentan. Det är inget jag ser fram emot på något sätt men när den är inlämnad så är jag ledig i 2-3 dagar.

Ser fram emot den kommande veckan. Storstädning och kursstarter.

Nya tag.

to be continued 16/10

Kommer inte skriva något mer i den här bloggen förrän om 10 dagar om inget ultra megacoolt händer innan dess som jag måste delge. Det här är en del av en ytterst obarmhärtig reform. Det innebär även att dra ur nätverkskabeln och att enbart starta datorn när jag behöver den till skolan. Allt det här påbörjas idag av ett av mina samveten. Det andra samvetet har bönat och bett men det starkare samvetet slog hårt med linjalen och skrek "NEIN!".

Är smått pinsamt att jag måste göra det här mot mig själv men ibland krävs hårda tag för uppnå förändring. Under de kommande kurserna har jag förmodligen lärt mig att man måste plugga mer eller mindre under hela perioden. Nu har jag skjutit upp alltför mycket och även om det i teorin är möjligt att ta igen allt nu så är det inte det lättaste att vara motiverad och lägga ner åtta timmar per dag. Idag gick jag upp alldeles för sent men från och med imorgon kommer jag inte att plugga åtta timmar om dagen, utan hela 12 timmar. Jag vet att det är en baggis så länge inte "msn, lauta, skype, loading, imdb" och annat internetrelaterat inkräktar på mina tankar.

Så... åter igen, här finner ni inget av intresse förrän om 10 dagar, vilket å andra sidan betyder att jag har en del intressant att läsa om 10 dagar. Om ni nu fortsätter att blogga vill säga.

Om ni ursäktar mig, jag måste studera IS-LM kurvor, läsa om "animal spirits", och en massa annat nu (som faktiskt är intressant bara man lägger ner tid och energi).

-Tack!

Siddharta

Ikväll tog jag med mig mina böcker till Micke och pluggade hos honom istället. Hann precis in på Systembolaget innan stängning. Nu kan man fråga sig hur det kommer att gå med att kombinera plugg med alkohol. Adam kritiserade min idé direkt men Micke var övertygad.

På väg till Micke blottade sig en alkohollist och började urinera mitt på gatan.

Det var kuriosa. Till saken --->

Väl hos Micke ställde jag in mina öl i hans kylskåp och tog istället fram kollegieblock, samt två buntar med papper och började att plugga. Vi löste en hel del uppgifter innan vi övergav det hela och öppnade en öl var. Vi var först inne på att höra av oss till andra personer för att ta reda på ifall det var någon förfest eller utgång planerad men vi övergav snabbt den idén. Det var skönt att bara vara två personer som sitter och tar det lugnt. På TVn avverkades Roasting, NHL-match, och någon film.

Vi lade knappt märke till TVn. Istället började vi diskutera politik och filosofi. Micke pratade om döden, livet och cynism. Jag pratade om själavandring, nirvana, och individen. Tror vi båda fick fram många poänger i vår konversation. Kan dock erkänna att det var lättare att diskutera dessa ämnen ju fler öl som dracks upp. Micke upphör aldrig att förvåna mig. Han tycks veta åtminstone lite grann om allting. Med Micke kan man prata om vad som helst.

"Det är precis som i Varda där ainur och valar kunde bestämma själv när de ville avsluta sina liv" sade jag, och glömde helt bort att det jag sade nog inte är lätt att förstå.
"Jo, jag förstår vad du menar, fast......" svarade Micke, och därmed fortsatte vi diskutera.

Utöver filosofi hann vi även med en hel del annat. Bland annat visade Micke världens sämsta trailer, eller snarare en trailer till (vad som förmodligen kommer att bli) världens sämsta film. Jag har inte haft så ont i magen på grund av skrattattacker på riktigt länge. Vi läste även serier om Gustaf, utan Gustaf på internet. Katten Gustaf är alltså bortklippt vilket kan göra det hysteriskt roligt många gånger.

Kvällen avslutades på McDonalds. (Det blev en BigMac med Pommes och Cola Light + en QP + en Cheeseburgare för er som undrar.) När jag bara hade några centiliter kvar av min läsk så säger Micke;

"Fan! Jag måste hem och tvätta handen."
"Handen? Inte händerna?"
"Nej, den vänstra."
"Vadå då?"
"Jag råkade ta i toj."
"Vart?"
"Under bordet."

Med det sagt var det bara att runda av.

"Köp handsprit" är det sista jag säger till Micke innan jag sätter in hörlurar i öronen och börjar min vandring hemåt. I helgen finns det bara utrymme för studier. Ikväll har jag haft mitt roliga. Nu återstår det nyttiga och mindre roliga. Å andra sidan börjar makroekonomin att bli desto mer intressant nu när jag förstår mer. Trodde aldrig jag skulle framhålla att ekonomi är intressant.

Nu är det hög tid för mig att sova. Ska försöka undvika MSN, Skype och annat åter igen. Förhoppningsvis med bättre resultat denna gång.

k10x thx bye

RSS 2.0