Crescendo

Har precis tillbringat drygt fyra timmar till att spela igenom ett japanskt datingspel, även kallat bishõjo. Det här vet bara en av er läsare, men det är en av mina favoritgenrer inom spel.

Finns flera anledningar till detta. Du får kontinuerligt olika val i spelet. Oavsett hur du spelar kommer du både såra och glädja andra människor. Det finns ingen bestämd väg du måste gå och du vet aldrig vad som komma skall efter dina val. Precis som i våra liv. Finns flera slut vilket gör att värdet för att spela om det blir högt.

Huvudkaraktärernas problem med relationer och att våga uttrycka känslor påminner mycket om sådant som alla har varit med om, mer eller mindre. Som i den verkliga världen lär man sig om hur mycket det kan finnas som döljer sig under människor i ens närhet. Alla människor är inte ytliga och går att genomskåda i ett första ögonkast. Något jag själv fått erfara.

På så vis känns denna typ av spel riktat till äldre, men det finns ibland inslag som är provokativt för vissa, som t.ex. hentai som vi kan kalla snusk eller porr på svenska. Sexual intercourse mellan karaktärerna helt enkelt. Egentligen är det inget märkvärdigt med att personer som gillar varandra uttrycker det fysiskt men i vissa spel kan fokus förskjutas från det romantiska till det sexuella.

Det kan tyckas märkligt att jag, ensam en söndagkväll, spelar ett romantiskt lagt spel, men ibland behöver man sådana stunder sitt liv. Det är ungefär som när man ensam ser en film som Notting Hill eller Love Actually. En dröm och en längtan om en bättre framtid.

En framtid utan ensamhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0