invalidfrysa

I helgen var jag i den glada staden Göteborg på utrikespolitiskt konvent. Tänkte inte skriva så mycket om det. Det var både kul och väldigt intressant. Många intressanta föreläsningar som fick mig att "öppna ögonen" inför framtiden. Under dagarna i Göteborg har jag träffat (utöver kamrater från Jönköping) Anders, Martin, Sandra och inte minst Karin som snällt erbjöd sovplats uppe i Lysekil i fredags kväll. Av ren spontanitet åkte jag dit men å andra sidan skulle det vara dyrt att ta taxi till gymnasieskolan där jag egentligen skulle sova. Kul att se gamla barndomsvänner dessutom. Måste prioritera sånt när man får möjlighet.

Göteborg är en fin stad. Orienterade mig både med spårvagn och till fots på lördag, förmiddag. Solen sken, snön töade, och himlen var blå. Jag tog fram en sladd till min telefon så jag kunde gå runt och lyssna på musik. Riktigt härlig promenad till frukosten! Väl på konventet fick vi frukost och fortsatte med dagens agenda. Kl 16 var konventet över mer eller mindre så jag åkte åter igen till Brunnsparken där jag i väntan på Anders passade på att köpa en kaffe på McDonalds och kolla bokrean.

Anders dök upp till sist. Han var sig lik. Tur är väl det. Hade varit svårt att hitta varandra annars. Vi åkte spårvagn till Martin och Sandra som bor i en del av Göteborg som saknar namn. Vi åt hamburgare och tog varsin öl i väntan på att gästerna som skulle träda in i lägenheten för att med oss fira Martins 24-års dag. Grattis igen Martin! Vi spelade Singstar och jag satt och skrattade en del med Anders. Jag fick även sitta jämte en amatörtrollkarl som Martin känner och jag blev verkligen lurad. Eller kanske inte lurad men nog tappade jag hakan åtskilliga gånger. Alla hans trick involverade en kortlek.

Efter ett antal timmars firande åkte vi ner på stan för att gå på nattklubben "Trädgården" eller nåt liknande. "Trägårr'n" uttalar jag det. Först blev jag besviken. Enormt stort dansgolv men dålig musik. I sinom tid hittade vi ett mycket mindre dansgolv men med riktigt bra musik. Här blev vi kvar till 03.30 ungefär.
Dagen efter var jag riktigt seg men jag överlevde. Jag de sista 3/4 av Vasaloppet och åt en frukost som Sandra bjöd på. Det tog mig några timmar att piggna till. När det verkligen släppte satt jag på Pizza Hut på Nordstan och åt en spaghetti. 45 minuter senare gick bussen till Jönköping.

Väl i Jönköping har jag mest pluggat och gått på föreläsningar. Nu är dock alla över och nu återstår bara tentaplugg. Hemtenta den 17:e (ska vara klar 31:a) och en skrivtenta på fem timmar den 24:e. Samma datum som jag åker till Pilis. Drömde inatt att jag var i Östersund och gick in på Facebook. Där såg jag att en f.d. klasskamrat skrev att han skulle till Östersund och jag skrev "Välkommen hit du också! Kul att vi är här samtidigt." men jag vaknade och mina ögon visade mig sanningen.

Men nu är det bara två veckor kvar till hemresan och paradoxalt nog önskar jag att det är lite längre kvar då jag inte ligger särskilt bra till i ekonomikursen. Kursen i statsvetenskap känns desto bättre däremot.

Let the evil and sinister tentaplugg begin!


Här glider jag på avenyn och spanar in kollarna
sen springer jag på Ally´s och krökar med stollarna.
Torsken har byxor på - torsken är blyg den
Damerna likaså - skål för den dygden!
Skål för den staden - Skål Göteborg!
Där kan man vandra ostört på både gator och torg!

nå visst! pent, må,

Idag har varit en kanondag på många sätt!

Det började med att jag anlände till skolan kl 9 på morgonen. En timme senare dyker Carl upp som tydligen hade försovit sig. Vid det här laget hade jag nästan hällt i mig en hel termos kaffe men det fanns en skvätt kvar så vi kunde dricka samtidigt. Han tog nämligen med sin också. Mina två apelsiner fick se sig ignorerade för stunden men jag åt upp dem senare.

Plugget gick okej. Var segt att komma igång i början men på förmiddagen gick det riktigt bra att hålla koncentrationen. Stort tack till mina hörlurar och Spotify. Jag valde den fjärde våningen på skolan för att undvika random encounters men det ironiska var att det blev precis tvärtom. Först dök Daniel upp, två minuter efter att jag satt mig tillrätta. Blir inte mycket plugg, men väl ett trevligt samtal. Han var på promenad. Tydligen. Vid 11-tiden dök klasskamraten Mareike upp och hon stannade hos mig och Carl och pluggade även hon. Den kommande timman eller två dök även Micke och Adam upp och vi äro alla fulltaliga.

Efter några timmar av kaffe, apelsiner, musik, överstrykningspenna, prat och skräddarställning bestämde vi oss för att byta ut plugg mot biljard. Martin om någon vet hur dålig jag är på biljard så jag förberrede mig (mentalt) för att bli totalt utklassad men så kom det inte att bli. På vägen till biljardhallen förklarar tre av oss fyra att vi inte är särskilt bra på biljard men istället visade det sig att vi alla var jämna, utom Emanuel som vann alla sina matcher. Själv vann jag 4 av 6 matcher. Spelade klart över förväntan.

Efter biljarden beslutade vi oss för att sammanstråla hemma hos mig för att se komedifilmen Eurotrip. En film vi alla sett sedan tidigare men gud vad kul den är! Har till och med sett den med min far. Micke eller om det var Carl (de tar båda åt sig äran) kom på idén att vi innan filmen skulle laga en middag tillsammans. Något vi aldrig gjort tidigare faktiskt. Väldigt märkligt då ingen av oss tycker om att laga mat när man är själv vid matbordet. Efter en något bisarr promenad då jag mestadels gick framåtböjd, upptagen av att dels hosta och dels att försöka dämpa mitt skratt kom vi till sist fram till Systembolaget ("Vi måste ha öl" - Micke) och Hemköp. Även i butiken var det hysteriskt roligt. Dels att en tant gick rakt in i Micke utan att be om ursäkt eller Carls stackars vante som kom på villovägar. Micke gick snabbt iväg för att välja den perfekta senapen men det visade sig vara fel senap någon timme senare. Själv drog jag och Carl märkliga skämt som vi skrockade gott åt.

Bussturen var lite segare däremot. Carl hängde med huvudet över en metro och blev klar när bussen var framme. Starrgatan.

Vi skulle alltså laga fläskfilé och fixa potatismos. Jag fick den stora äran att skala potatis och fixa fram lämpliga köksredskap samtidigt som mästerkockarna gjorde sig iordning. Var mycket tacksamt för egen del då jag kunde passa på att försöka hitta Eurotrip, hämta mina rena kläder från tvättstugan o.s.v. Till sist dyker även Emanuel upp som redan hade ätit middag så han slog sig tillrätta (mycket avslappnat) vid matbordet. Till maten drack jag en ljus öl från Zeunerts. Ett märke jag alltid har gillat av någon anledning. Kan vara för att de brygger ölen i Sollefteå eller för att de producerade Zeunerts Cola när jag var en liten parvel. Finns säkert en förklaring.

Eurotrip var kul som vanligt. Dessvärre hann jag inte få tag på en bättre utgåva än en med holländsk undertext men det var nog så roligt. Nästan lika konstigt som finska åtskilliga gånger.

Imorgon kl 09.00 går bussen mot Göteborg. Den ska ta mig till en stad som bjuder på 24-års fest och ett utrikespolitiskt konvent som varar i tre dagar. Under fredagkvällen har jag inget planerat dessvärre. Tror alla andra i mitt sällskap ska på en fancy middag men jag skippade det denna gång av ekonomiska skäl. Anders är tyvärr i Alingsås av alla ställen på jorden och Martin träffar jag på lördagen. Å andra sidan kanske han vill träffas mer, eller så ringer jag Måsen. Vi får se helt enkelt men kul ska det bli!

Nu återstår att se om jag tar hand om disken nu på en gång eller tar det imorgon bitti för att vakna till liv. Måste komma på någonting till Martin också. Inte för dyrt men inte något förutsägbart heller.

Får sova på saken...

marsish-hashish

Äntligen mars! Äntligen en drivkraft till att skriva ett inlägg!

De senaste två dagarna har det varit så fint det kan bli en vinter i Jönköping. Imorgon hoppas jag att det blir liknande väder för då kommer vi vara några stycken som delar en back öl ute i snön.

Dessa begynnande dagarna av mars har varit fulla av hemlängtan. Mer än vad jag anade att man kunde ha.

Nu ska det sovas sex timmar för att sedan kliva upp i ottan och åka till skolan för fortsatt tentaplugg.

Längre inlägg imorgon!

PS. Februari. Jag tycker inte om dig! Du får dock en liten eloge för att du lämpligt nog insett att du inte förtjänar att vara lika många dagar som dina översåtar.

RSS 2.0