JD

Igår 17.46 gick jag på semester. Officiellt börjar den imorgon men idag var jag inte schemalagd. Tack för det!

Har hunnit med mycket redan nu. Igår efter jobbet ringde jag Aida som visade sig stå ca. 100 meter ifrån mig. Vi gick ner till Badhusparken och gick en promenad längs vattnet, samtidigt som vi lade upp lite planer om kommande dagar. Det var kul. Vi spånade högt och var varandras bollplank.

Resultaten av det blev grillning och öl (+rom och cola) blandat med Uno och youtube. Kul också att Jon var med. Han hade precis avklarat en kurs på McDonalds Bussiness School i Stockholm och hade en del roligt att berätta. I synnerhet när han berättade om att han stod och kissade bredvid Zlatan på Bromma Flygplats. Skön kille det där.
   Efter Uno och annat satt vi på verandan och pratade fram till halv sex på morgonen.

Idag har jag varit på stan i ett antal timmar och shoppat loss. Köpte inte mindre än 16 (!) plagg. T-shirts, shorts och linnen. Var rea i princip överallt på stan. Bäst var dock JC som hade halva priset på allt i butiken!

Imorgon är vi 5-6 personer som ska åka till Forsaleden och bada, sola, ha skoj! Var länge sen jag var där så det ska bli fruktansvärt kul! På kvällen blir det återigen några öl och nåt att äta hos Aida & Oliver. Får se om det kommer bli någon sömna för min del innan jag beger mig till tåget som går 06.01 mot Arlanda C.

Och därefter inleds en mycket speciell resa för min del. 18 dagar i ett land som fascinerat mig länge, nämligen Nippon eller Japan som det också heter.

Ses om en månad ungefär!


watashi, ganbaru!! ganburu!!

Det här inlägget skulle egentligen vara en hyllning till det mångfaldiga livet här på Tellus men efter någon dag eller två slocknade ambitionerna och det kändes inte lika aktuellt längre. Kanske borde man kasta sig till datorn för att skriva när man känner sig på topp istället för att försöka återställa glädjeruset två dagar senare?

Är mycket upp och ner just nu. Har precis varit sjuk några dagar igen vilket aldrig är kul. Ändå har jag lyckats må hyggligt och längta efter saker i fjärran och lyckades komma fram till några saker om min framtid; jag ska bo i en villa som ligger vid ett vattendrag. Jag ska ha egen brygga och en egen båt. Gärna en fin trädgård därtill. I vilket land eller del av Sverige vet jag inte än. Det är dock ett mål jag vill uppnå. Tror inte jag skulle kunna bo i en större stad någon längre tid, kanske några år efter avslutad utbildning.

Trots feber och halsont hälsade jag på mina föräldrar och vilade ut mig. Ätit gott, sett lite på TV. Har också upplevt de 3 värsta sekunderna i mitt liv. Det gjorde riktigt ont. Efter vissa förklaringar och redogörelser kändes det något lättat men bara jag tänker på saken så blir jag tårögd.

Det tycks mig väl förunnat att vara ledig fredagar och lördagar. Var ett bra tag sedan som jag jobbade en fredag eller lördag. Söndager däremot brukar jag jobba tre av fyra numera. Många gillar att jobba söndagar men för mig är det raka motsatsen. Tiden tar semester för att återkomma mången timmar senare för att påminna oss om att nu har det gått 30 minuter.
   Ikväll är det stängning som vanligt (börjar bli redigt less på att jobba till kl 01) och imorgon samt torsdag ska jag utbilda en nyanställd i köket på jobbet. Ska bli ganska kul hoppas jag. Är dock bara två utbildningspass (!) så jag får se till att använda tiden väl. Det ironiska är att jag träffar den nyanställda tjejen två gånger innan jag går på semester, vilket gör att hennes handledare är borta i en månad efter hennes två första pass. Inte särskilt välplanerat.

Just nu vill jag att det ska bli fredag då jag som vanligt är ledig två dagar. Funderar på att besöka Storsjöbadet. Vill se hur det ser ut nu efter ombyggnaden. Alternativt kanske det blir en runda på stan. Ska ändå in i ett kort ärende på en timme och behöver några par jeans.

Mer än så hade jag inte att förtälja denna gång. Återkommer fredag/lördag.

För övrigt får jag dagens rubrik på hjärnan så fort jag är själv någonstans på jobbet. Något måste vara fel.

Faye Valentine

Uppdrag

Har fått i uppdrag att lära mig äta bra med pinnar.

Jag är inte nöjd med det.

Helt jävla utomordentlig ska jag bli på det.

14 dagar kvar.

...

..

.

roots & wings

Helgen plus en sketen måndag är över. Blev mycket jobb fredag, lördag och söndag. Gick betydligt bättre än mina förväntningar. Dagarna innan helgen var också "bra dagar". Upptäckte till min förvåning att jag hade 2200 kr extra när jag gjorde mitt första kontoutdrag någonsin (Har aldrig sett den lilla knappen tidigare, så om någon frågar varför jag inte tar ett kontoutdrag istället för att ta ut 100 kr så har jag alltid gett ett svävande svar om att det inte fungerar med mitt kort. Förlåt.)

Därför passade jag på att äta lunch på stan samt strosa runt och leta efter en ny och lämplig jacka. Jag och Aida åt först en lunch på sjukhuset för att sen knalla runt bland stans affärer i 5 timmar. Det kändes verkligen som att jag kände hur staden vaknade till liv och hur Östersund senare sa "god kväll och på återseende" till de kära jämtarna. Det var en riktigt lyckad dag, trots the major fuckup vad gäller min otroligt skoningslösa "att göra lista".
   Annat som jag unnat mig är chokladbollar, caffe latte (den sort man har i kylen, supergott), godis och åt ute här om kvällen. Även om det inte är mycket så är det betydligt mer än vad jag lagt ut tidigare på liknande saker. Å andra sidan har jag köpt två spel som damp ner i hallgolvet idag och gitarren till ett av spelen kommer imorgon, men det är jag värd.

Tycker jag.

Den här måndagen har bjudit på blandad mängd av regn och funderingar. Dessa tankar drog ner mig i ett svart hål och det var svårt att ta sig ur. Tack vare Fredrik lyckades jag ta mig i kragen så jag tog bilen ut till honom för att följa med honom till Bräcke (av alla hålor) där han skulle hämta ut sitt körkort. Grattis förresten!

På vägen hem stannade vi på det som förmodligen måste vara det bästa raststället längs de svenska vägarna, nämligen Gimån. Hade inte stannat till där på säkert 6-7 år och gud vad fint det var! Vi skulle egentligen bara köpa glass men det slutade med två stutar (öringsröra och en med viltröra) som var orgasm och en kopp kaffe som var ljuvligt gott. Måste fråga vad den trevliga gaj å service mind gubben använder för sorts kaffe. Hela den halvtimmen-timmen gav mig flashbacks på alla de bilresor jag varit på och alla de rastplatser vi besökt. Nostalgisk som jag är måste jag en vacker dag skriva ner allt jag kommer ihåg.

Den resterande tiden av dagen tillägnades Guitar Hero: World Tour då jag i liggande position såg på när Jens rockade loss (läs: missade noter) med plastgitarren. Vädret gav mig tillåtelse. Hade ändå ingen ork till att påbörja något projekt.

Nu ska jag fortsätta boken "Kollektivt Självmord" av Arto Paasilinna. Ett boktips jag fick från det mest oväntade håll. Boken verkar kanske mörk men är en humoristisk skildring över en grupp finländare som beslutat att det är mer stil och heder att gemensamt ta sitt liv och just nu diskuterar de vilka tillvägagångsätt som de ska begagna. Ska bli intreASQAANT.

Intressant.

Mitt finger fick ett mycket oroväckande ryck åt alla möjliga håll. Kanske dags att sluta skriva?

Ja.

Så gör vi.

Donny Dongel

Imorgon (idag) kommer bli en dag full av ärenden. Det är åtminstone det som jag planerat. Har antecknat över 20 saker som jag ska ta itu med. Kommer så klart gå helt åt helvete men ska göra ett tappert försök. Av de 20 punkterna är ca. 5 saker som är "nöjen". Till exempel tänkte jag tokspela något/några av Olivers spel. Ägaren saknar sin Ps2 och jag vill inte gärna svara på frågan "Hur var spelen?" med ett "eh?". Har spelat lite grann men inte tillräckligt för den långa tid den varit i mitt innehav ("som är ett annat ord för swimmingpool. Saknar Hipp-Hipp!).

Det är också kanske den punkt som känns mest lockande på listan. I övrigt är det lite turer med bilen och ett antal telefonsamtal. Blä. Kommer bli tillfredställande att radera punkt efter punkt från listan. Om nu allt går som det ska.

Nästa inlägg blir inte lika ointressant och platt. I promise

dagen efter

Idag har jag:

¤ Kollat på tennis
¤ Druckit kaffe
¤ Ätit pizza
¤ Ätit jordgubbspaj/tårta med smält maräng ovanpå
¤ Röstat i Europaparlamentsvalet
¤ Mått oförskämt bra

see y'all!

ganymede

Imorgon blir det rejält med dricka känner jag på mig. Kommer grilla/ festa hemma hos Peter i Pilis. Det fanns tre val av fester att välja mellan men jag valde så klart att festa med det gäng jag gillar mest och trivs bäst med! Kanske borde dricka Norrlands Guld bara för att framhålla vikten av "Om du vill vara dig själv en stund". Istället blir det några Mariestad och rom med cola. Varför ändra ett vinnande koncept?

Idag har det varit en riktigt bra dag! Föräldrarna hälsade på, vi drog ner på stan och såg på glada studenter och var på Systemet. Sen en lunch med brorsan och efter det åkte jag hem. Här hemma har jag inte gjort så mycket. Skönt!

Det var synd att det är tre fester samtidigt imorgon kväll. Hade gärna sett att fler kunde komma ut i vildmarken och fira nationaldagen. Hade varit kul att visa var jag tillbringade 17 år av mitt liv. Och stadsborna hade dessutom fått möjligheten att äta den godaste pizzan i trakten. Förvisso är det några som jobbar också som hade varit intresserade. Kul dock att Jonas och Angelica kommer!


cordon negro

Då har man precis vaknat efter personalfesten som var igår. Det var kul, men hade hellre pratat med mer alla. Blev lite svårt p.g.a. den riktigt långa omgången av "jag har aldrig..." som i och för sig är kul emellanåt men känns som att man gått igenom allt vid det här laget.

Sedan blev det rejäl fylla för flera (och för några ännu tidigare). Kändes ganska bra att bara dricka 2 folköl så att jag kunde köra hem lite senare.

Utöver allt det roliga man har hört och sett under kvällens gång så var det även kul att få en present från jobbet, nämligen en champagneflaska. Får se när den ska komma att öppnas.

Nu ska jag på något sätt återta en massa saker efter att ha missat båda händelserna i förrgår kväll.


ooops...

Råkade precis vattna mina pelargoner med Sprite. Trodde det var vatten.

Nåja.

Om de gnäller över kolsyran så får jag hälla i lite MER Päron imorgon istället så ordnar det sig.

Expo

Fick idag reda på att kvällens personalfest/möte tydligen är obligatoriskt vilket tyvärr sabbar mina planer inför kvällen. Jag hade två grejer inplanerade men om jag kör hem direkt efter mötet och när alla andra börjar förtära dryck så borde jag kunna hinna hem till en av de planerade sakerna.

50 % är bättre än 0.

Har dessutom precis blivit frisk så känner inte direkt för någon karatefylla (älskar det ordet). Får ladda upp inför helgen istället. Lutar åt att det blir grillning, kubb och sånt antingen i stan i någon park eller hemma hos Peter i Pilis. Grabben har hela villan för sig själv den helgen. Vi får se men om det blir dåligt väder får man väl sitta inomhus någonstans.

1 timme och 45 minuter kvar till mötet. Ska göra lite nytta innan dess.

Skämtare i Drammen, han skämtar aldrig mer
låste alla dörrarna och sjöng en skämtsam blues
- Skrattade nästan på sig och tog en överdos ...

RSS 2.0