P-anmärkning

Och som om det inte vore nog med utgifter så upptäckte jag idag en p-bot på rutan. Körde runt med den några mil innan jag såg den.

600 kr för att jag stod lite för nära en trevägskorsning som knappt trafikeras alls, oavsett tid på dygnet. Det som retar mig är att jag dessutom satte mig i bilen igår och körde fram lite till, just för att hålla avståndet men det tyckte inte "de som bestämmer" var tillräckligt.

När man sen tänker att 600 kronor bara räcker till 16 Big Mac eller inte ens 30 stora milkshakes, eller inte mer än 60 cheeseburgare så känns det lite bättre.

Lite bättre.

Tea-House Moon

Vi tänker oss att april slutade den 24:e i år. Då var undertecknad utomordentligt duktig på att spara pengar. Hade tänkt lägga undan en hel del.

Men högre makter säger att april fortfarande slutar efter 30 dagar. Annars skulle ju inte den klatschiga ramsan om månadens dagar fungera längre. Februari är fortfarande den mobbade månaden.

Från den 25e april till idag, den 29:e (som knappt börjat) har jag lyckats bränna/spendera drygt 6200 kr. Inte nog med att TV-licensen visade sin fula nuna, El-räkningen ville också komma och jävlas. Egentligen var det utgifter som jag visste skulle komma men inte är de mer populär för det. Har dessutom köpt sommardäck, tändstift och annat tråkigt och nödvändigt till bilen. Drivaxeln var mest nödvändig. Nu känns det nästan som en helt ny bil. Smutsig och grå är den dock fortfarande.

Ska åtminstone lägga undan till nästa löning, det borde inte vara så svårt.

Nu är det bara två kvällspass kvar innan jag är ledig fyra dagar, minsann. Ja, ni läste rätt. FYRA, 4, FYYYRA, japp! Kommer nog hänga mest i Pilis, finns inget att göra ensam hemma i en trea. Jens kommer bo hos sina föräldrar en månad TILL, vilket gör att jag kommer vara uttråkad och få lustiga dygnsrytmer, men på det sistnämda kommer jag aldrig bli sämre än vissa jag känner.

På tal om hallonbåtar:

Var tog snön vägen? Här om dagen ringde det. Rösten tipsade mig om att byta till sommardäck och jag tänkte "jo, tjena att jag ska nu redan". När jag nån timme senare skulle iväg med bilen så var all snö borta! Jag frågade en arbetskamrat som förklarade att det var länge sen det blev snöfritt från vägarna. "Jaha" blev mitt träaktiga svar. Ibland hänger jag inte med i förändringar.

Nu ska jag sova 4-5 timmar innan det är dags för att tvätta, städa, samt ett besök till Brunflo som ska hinnas med också.

Take care! (The corrupted rogues in the wilderness ahead are not to be trifled with)

breath of the dying

När man blir temp-bannad från en spelserver på internet så finns det flera, viktigare saker som man kan göra istället. Man kan gå på toaletten, ta något att äta, gå ut för lite frisk lust... eller kanske viktigast:

Man kan skriva några rader på sin blogg.

Sedan förra gången jag skrev har jag hunnit med en utgång på GIII. Det var riktigt kul och den här gången hade jag roligare på krogen än på förfesten. Vi var i Anders lägenhet i Torvalla med en av de mest praktiska balkonger jag sett. På vintern kan du stänga fönstren helt och ha ett extra stort rum med flera element och när det är varmt kan du öppna upp helt och bara röka på och ta det piano. Eller vad man nu vill göra när det är varmt och behagligt ute.

Extra kul med kvällen var att både Kristin och Fred var med. Jag pratade säkert nästan en timme med Fred på balkongen till Kristin kommer fram och säger "Du har inget i handen" och då slår det mig. Min sprit står i kylen. Så kan det gå, men jag hade hunnit dricka några groggar i alla fall.

Väl på krogen shakade jag loss med min bror, drack en screw driver och pratade med Jon, Kristin, Fred. Det var en rolig kväll med lagom mängd intag av alkohol.

Roligast av allt var Freds episka dans till låten Cotton Eyed Joe. Synd att ingen filmade.

Nu ska min bil ut för en sväng, arrivederci!

full ornat

Nu är det bara sex dagar kvar till min ledighet på fyra dagar. Känns som det var längesedan jag var ledig mer än två dagar. Man glömmer lätt bort Gambia och påsken i år, då jag var ledig en hel del faktiskt. Det är nog april som ställer till det med sina många pass och långa arbetsdagar.

På jobbet verkar det vara flera som vill lämna företaget. Jag som tänkte komma tillbaka om ett år och hälsa på, fråga en tjej i kassan om Elsson har tid, och få svaret "Nej, tyvärr. Min chef har möte nu". Det hade varit roligt. Eller kanske två år, spelar ingen roll. Glöm inte att tipsa mig om vad du söker för jobb, kompis!

Idag är det kanske ca. två månader till jag jobbar min sista dag på McD. Om jag blir kvar längre än så, får jag ingen semester i sommar eftersom jag inte sökte semesterledighet. Redan då tog jag beslutet känns det som, men ändå pendlar man fram och tillbaka. Blir jag kvar kan jag dessutom inte åka på en efterlängtad utlandsresa i sommar, som har varit löst på planeringsstadiet i några år och i sommar är det verkligen sista chansen. En flytt söderut skulle på många sätt innebära en restart av mitt liv som stått och trampat sen... gymnasiet nån gång antar jag.

Jag vet flera som ska/har börja(t) plugga som oroar/oroade sig för om de kommer få några vänner. Själv är jag mer bekymrad över att jag egentligen inte har några intressen och att jag var för lat i skolan på gymnasiet. Oavsett vad jag kommer plugga så lär det inte vara en barnlek. Samtidigt vet jag att ett serviceyrke är så långt ifrån Erik Ledin man kan komma och att en studiemiljö är den sanna miljön för mig inför framtida arbetsliv.

Allt hänger på maj månad.

Då avgörs allt.

För övrigt börjar Rinn'egan lämna mitt liv, sakta men säkert. Det känns väldigt befriande. En färgläggning är inte alltid till det bättre.

nog såg hon gubbarna i terrängen?

eller?

Bloggtorka

Torrt.

Drink mein Saft! Cook Mania, boobs unlocked

Precis hemkommen från Aida & Oliver. Vi var 8 personer som hade en tv-spelskväll.

Har inte skrattat så mycket på sååå länge!

Garvade så mycket att jag fick kramp och plötsligt var allt roligt. Jag kunde inte ens dricka påskmust om Jon kollade på mig. Det triggade skrattmusklerna direkt.

Det ironiska var att det som jag skrattade mest åt var när Jens sade till Oliver: "Lägg på ett kol!" när Oliver skulle hämta... kol till vattenpiparn.

Åhh så låågt, men ack sååå roligt!

---

Tack för hjälpen Aida!

nascentes morimur

Nu är äntligen min 47-timmars vecka över!

Det har egentligen inte varit så jobbigt, bara nu i helgen.

Hur blir man bakis utan att ha druckit alkohol? För lite sömn? Dålig dygnsrytm? Dålig karma?

Kan säkert vara alla tre. Att jag dessutom började må "allmänt sämre" i lördags gjorde inte saken bättre. Börjar bli rutin med illamående och mer därtill när jag börjar jobba förmiddag. När Erik sade "Idag är vi en man kort, jag har ringt alla min ingen kan komma in" så dog min förhoppning om att få åka hem tidigare. Mellanskiftet var däremot kul! Hann göra nästan allt jag ville innan en lång zombie-Jon kliver in på arenan.

Imorse var det bedrövligt. 9-18 skulle jag jobba. Försökte ringa Elsson på morgonen för att se om han kunde ta mitt skift men han svarade inte. Har dessutom hört att han inte mår så bra för tillfälligt så han slapp nog gärna. Sara var snabb med att öppna så att jag tillbringade 15 minuter hängandes över toaletten verkade inte besvära henne. Inte nog med illamående, kände mig även febrig och fick en allt mer intensiv huvudvärk.

Att vi sedan hade varken glass, milkshake, eller läsk var bara triviala problem. Vi plussade alla timmar och till sist fick jag äntligen åka hem.

Nu vill jag att det ska bli första maj. Kommer vara ledig den helgen. Min kära mor fyller år, så åker nog ut till Pilis. Ett eventuellt besök till Nälden för dansgala kanske hinns med också.

---

there is no spoon

lättnad

Har nu äntligen slängt in ansökningar till olika universitet. Det blev fem olika val.

Äntligen är den här djungeln över.

sleep0rz

Man undrar ju om jag och min mobiltelefon inlett någonting. En intim relation.

Idag försov jag mig så otroligt grovt. Vaknade 13.15. Skulle börja jobba 14.00. Snabb frukost och sen var det bara att gå till bussen.

Jag hann.

Det luriga är att jag ofta har min telefon i handen när jag vaknar. Ibland ligger den fint bredvid kudden. Ibland lämnar den sin batterilucka på mig. Nu behöver jag inte längre sträcka ut armen mot mitt bord för att hitta min telefon, det är bara att leta runt i sängen. Någonstans är den.

Jag antar att jag får tag på den i sömnen, eller att när jag ställer fram den på morgonen så hinner jag somna innan jag lägger tillbaka den. Att somna om direkt är en av mina gudomliga talanger. Kanske det är dags att återinviga min väckarklocka eller placera telefonen längre bort i rummet.

En annan åtgärd är att sluta ställa klockan tidigt, och succesivt flytta fram med en timme (min snooze är inte 5 minuter mellan varje ringning, utan en timme). Man blir bara tröttare.

Jag får helt enkelt inse att det är bättre att sova en gång per dygn, istället för 5 gånger.

forts.

Färjestads sköna guldlycka

Står det nu på Aftonbladets hemsida.

Är inte förvånad.

ice ice baby

Jag borde inte ha kollat resultatet från matchen.

Jävla text-TV!

Jag såg första och andra perioden och HV71 slaktade Färjestad. 2-0 till HV stod det när jag satte mig vid datorn och lämnade TVn på med mycket låg volym. HV kommer ändå att vinna matchen.

Glömmer bort TVn, gör annat istället. Går en runda i lägenheten, håret reser sig i nacken.

Jag hör röster!

Nej, det var bara den bortglömda TVn. Eftersnack från matchen, en massa strunt.

Kollar text-tv.

Färjestad vände 2-0 till 2-3 och vann tydligen matchen på övertid/förlängning.

Är fan inte sant

En vinst till på onsdag och Färjestad har guldet.

---

Är egentligen inte ett dugg intresserad av sport längre och hejar aldrig på något lag i någon sport.

Men det är skillnad med Färjestad. Ett lag som inte lämnar mig oberörd. Nästan ett hat.

Året är strax innan det andra millenniet. Färjestad dyker upp från ingenstans och tar SM-guld. Veka människor med svaga själar byter favoritlag, glömmer bort var deras lojalitet står.

(Lite som Manchester United i fotboll.)

När jag såg på TV så vann alltid Djurgården mot Färjestad. Antingen var jag mäktig eller så hade jag timing. Jag hoppas på det första. FBK var chanslös när Erik såg på. När jag inte kunde kolla eller glömde bort så vann alltid Färjestad.

7-8 år senare händer det igen. HV71 kan omöjligt slarva bort segern. FBK hade inte en chans i de två första perioderna.

Slutsats:

"Yes! Nu har den där killen i Jämtland lämnat sitt vardagsrum. Snabbt, Janne! Ta fram geväret och skjut skallen av deras målvakt!".

På onsdag (imorgon) kommer Färjestad vinna eftersom att jag är på jobbet.

Säkrare odds finns inte.

skugga

varor - Erik - haccp - MD - kartonger - mat - lobby - femma - dörren - släckt - Sunniva - M PF - Fred - kaffe - oreo - Jon -  pass - sol - bangårdsgatan - telefon - huva - Aida - skjuts - Anders - cool water - Todal - kaffe - affär - ishockey - druaga - blogg

c w x2

Ordna till dina glesa testar
låna min kam och tvätta din trut
dagen är slut
Festen är över fast alla festar.
Talet har tystnat fast alla talar.
Döden tar fatt dig i desssa salar.
Håll andan en kort minut
 och smyg sen försiktigt ut.

Kan du förstå vad som här passerar?
Fattar du vad det är som sker?
Död är allting du ser.
Hur du än grubblar och kalkulerar.
Hur du än frågar och söker minnas,
kommer den stunden att åter finnas.
Gå härifrån. Jag ber.
Låt bli - drick inget mer.

Res dig. Se dig nu kring. Försiktigt!
Gå bort till dörren som gapar ljus.
Lämna ditt krus.
Det som ska göras ska göras riktigt.
Det som ska göras ska göras snarast.
Gå dit där ljuset syns vara klarast.
Glöm detta onda rus,
-Aldrig mer antabus.

provancale

Dagens fundering grundar sig i trötthet.

Kan man bli jetlaggad av att befinna sig hemma i sin bostad?

Jag vet inte hur det gick till. Igår natt lägger jag mig och vaknar 12 timmar senare. Min "frukost" blev strax innan kl 14. Direkt efter det rutinmässiga näringsupptaget, sätter jag mig i vardagsrummet och läser "Män som hatar kvinnor".

Fyra timmar senare är den utläst. Jag lägger mig ifrån boken, stiger ut på balkongen, och tänker "nej, klockan kan inte vara sex, omöjligt". Jag sätter mig igen, tänker igenom det jag läst.

Det både knullades och dracks kaffe en hel del, man blev rätt sugen själv faktiskt.

På kaffe alltså.

Nu är mitt kaffe färdigt.

Fy fan vad jag är trött.

getinghonung

Nu äter jag en pizza som legat under bilen i 10 timmar.

little busters

Har nu stängt två kvällar i rad. Idag till kl 21 bara i och för sig, men jag tycker det räknas som en stängning. Igår blev jag mer eller mindre "tvingad" till att vara ansvarig för stängningen men det var okej. Nu har man en chef som ber om ursäkt för misstag och annat som kan uppstå, vilket gör att man faktiskt kan acceptera snedsteg.

Det gick hur som helst bra, särskilt med tanke på Victorias insatser. Hon skulle egentligen sluta när vi låste dörrarna men hon stannade kvar och bankade kassalådorna, och sjukt snabbt gick det dessutom! Jag och Jacques stämplade ut 22.15 men lämnade jobbet runt 22.35. Vet inte hur vi lyckades, men kul var det! Han har blivit en av dem som jag gillar mest på jobbet numera.

Idag har jag haft samtal med chefen om jobbet, framtid, och så vidare. Om framtid var det inte så mycket att orda om. Ett stort gult M är inget som kommer vara en del av mina framtida år. Om jag ångrar mig så är det utbildning nere i Stockholm som gäller. Vi får se, har redan skrivit spaltmetrar om att jag vill jobba med något annat eller börja plugga.

Ett oväntat besök fick jag på jobbet nu ikväll. 5 minuter innan jag låste dyker Peter upp. Han lyckades övertala mig att gå till Oleary's så det gjorde vi! Ishockey, slutet av tredje perioden var det som fanns att se på. Vi drack upp vår respektive coca-cola (28 kr!!!) och åkte sen ut hit till mig.

Nu blir det film eller kanske jag ska läsa vidare i Män som hatar kvinnor. De små valen är nog så svåra.

RSS 2.0